![LAZANJE OD OVOG SEZONSKOG POVRĆA JE SVE ŠTO MORATE DA PROBATE DANAS: Neverovatno sočno jelo, sprema se za TILI ČAS](/data/images/2023/06/29/18/1395075_lazanja1_ls.jpg)
recept
LAZANJE OD OVOG SEZONSKOG POVRĆA JE SVE ŠTO MORATE DA PROBATE DANAS: Neverovatno sočno jelo, sprema se za TILI ČAS
Sezona je tikvica i idealno je vreme da ih iskoristite na pravi način
Lazanje su čuveno italijansko jelo koje se prave od testa, ragu sosa i bešamela. Ali, danas mnogi ljudi receptima daju svoj pečat, pa tako menjaju neke sastojke kako bi napravili još ukusnija jela.
Sezona je tikvica i idealno je vreme da ih iskoristite na pravi način. Mi predlažemo da napravite lazanjeod pohovanih tikvica sa pršutom i sirom. Za ovo fantasitčno jelo mnogi će tražiti repete.
![Lazanje](/data/images/2023/07/20/11/1405813_screenshot-3_ff.jpg?ver=1690549043)
Sastojci:
1 tikvica
180 g sira
50 g prezli
1-2 kašičice italijanskog začina
1 kašičica belog luka u prahu
120 g slanine ili pršute
Priprema:
![Lazanje](/data/images/2023/07/20/11/1405815_screenshot-4_ff.jpg?ver=1690549057)
Tikvice tanko isecite po dužini. Posolite i ostavite da puste vodu, pa obrišite ubrusom. Uvaljajte u prezle koje ste pomešali sa italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom.
Posolite i pobiberite, pa poređajte pršutu ili slaninu i preko rendani sir. Tako ređajte dok ne utrošite sastojke, a poslednji red treba da bude rendani sir. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!