LAZANJE OD OVOG SEZONSKOG POVRĆA JE SVE ŠTO MORATE DA PROBATE DANAS: Neverovatno sočno jelo, sprema se za TILI ČAS
Lazanje, Foto: Printscreen/Youtube/ Natashas Kitchen

recept

LAZANJE OD OVOG SEZONSKOG POVRĆA JE SVE ŠTO MORATE DA PROBATE DANAS: Neverovatno sočno jelo, sprema se za TILI ČAS

Sezona je tikvica i idealno je vreme da ih iskoristite na pravi način

Objavljeno:

Lazanje su čuveno italijansko jelo koje se prave od testa, ragu sosa i bešamela. Ali, danas mnogi ljudi receptima daju svoj pečat, pa tako menjaju neke sastojke kako bi napravili još ukusnija jela.

Sezona je tikvica i idealno je vreme da ih iskoristite na pravi način. Mi predlažemo da napravite lazanjeod pohovanih tikvica sa pršutom i sirom. Za ovo fantasitčno jelo mnogi će tražiti repete.

Lazanje
foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_

Sastojci:

1 tikvica

180 g sira

50 g prezli

1-2 kašičice italijanskog začina

1 kašičica belog luka u prahu

120 g slanine ili pršute

Priprema:

Lazanje
foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_

Tikvice tanko isecite po dužini. Posolite i ostavite da puste vodu, pa obrišite ubrusom. Uvaljajte u prezle koje ste pomešali sa italijanskim začinom i belim lukom u prahu. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom.

Posolite i pobiberite, pa poređajte pršutu ili slaninu i preko rendani sir. Tako ređajte dok ne utrošite sastojke, a poslednji red treba da bude rendani sir. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 minuta.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.