sjajno
URADITE OVO PRE STAVLJANJA PAPIRA ZA PEČENJE U KALUP I OLAKŠAJTE SEBI: Biće vam žao što NISTE ZNALI za ovaj TRIK
Jedan korak smo vam olakšali
Kada gledamo profesionalce dok rade u kuhinji sve deluje jednostavno. Testa savršeno narastju, filovi uspevaju, a deluje i da se sudovi sami peru.
Šalu na stranu, u kuhinji mnogo toga može da pođe naopako. A ponekad je prva prepreka u kulinarskoj avanturi stavljanje papira za pečenje u okrugli kalup.
Srećom, postoji jednostavan trik sa kojim to savršeno funkcioniše!
Dakle, kada treba da obložite okrugli kalup za torte papirom za pečenje, to možete učiniti vrlo jednostavno, tako što ćete kratko namočiti izrezan komad papira za pečenje u mlaku vodu.
Čim osetite da je mekan i savitljiv, možete ga izvaditi, dobro iscediti i zatim pažljivo raširiti.
Sada se papir za pečenje može lako položiti u okrugli kalup. Kako biste sprečili klizanje, lagano ga pritisnite i izravnajte – i gotovo. Zatim možete staviti testo u kalup za torte obložen papirom za pečenje.
Umesto vode može i ulje
Imamo i alternativu. Umesto da namačete papir za pečenje možete samo dodati malo ulja u kalup. Pre nego što papir za pečenje stavite u kalup za tortu, na podlogu stavite malo ulja i ravnomerno rasporedite.
Zatim možete staviti papir za pečenje na tanki film ulja i pritisnuti ga pravo na dno kalupa kako kasnije ne bi skliznuo.
(Espreso/24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!