za sve domaćice
DOMAĆI KISELI KRASTAVČIĆI BEZ KONZERVANSA: Samo ISKUSNE SRPSKE DOMAĆICE znaju da će ovako trajati NAJDUŽE
Napravite kisele krastavčiće bez konzervansa
Ne kupujte tuđe, napravite svoje kisele krastavčiće!
Sastojci:
- 2 kašike soli
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice sirćetne kiseline
- biber u zrnu
- senf
- korijander
- 1 kg krastavaca
Priprema:
Operite krastavce, pa isecite po 1-2 mm sa obe strane. Zatim ih potopite 3-4 sata u hladnu vodu. Na dno sterilizovanih tegli stavite listove trešnje (po 2 lista), malo mirođije, pa pobiberite, dodajte sekcani korijander (može i sušeni), kao i senf. Napunite tegle (3 l) krastavcima i sipajte ključalu vodu (nemojte da napunite teglu). U šerpu sipajte vodu, dodajte so, šećer i ostavite da proključa. Zatim dodajte sirćetnu kiselinu i dobijenim prelivom prelijte kisele krastavce. Dobro zatvorite i okrenite tegle naopako.
Bonus video: Ovako će zimnica trajati i do 3 godine
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!