MESNATE I UKUSNE MARINIRANE LISIČARKE: Spremne KAD GOD vam treba, ukus koji SRBI OBOŽAVAJU
Lisičarke, Foto: Printscreen/Youtube/ifetinnacinkuhanja2615

preukusno!

MESNATE I UKUSNE MARINIRANE LISIČARKE: Spremne KAD GOD vam treba, ukus koji SRBI OBOŽAVAJU

Najbolji recept za marinirane lisičarke

Objavljeno:

Lisičarke su jako mesnate pečuke koje mogu biti dobra zamena za meso, ili ih možete marinirati:

Sastojci:

  • 3 kg lisičarki

Za marinadu:

  • 1 l vode
  • 200 ml sirćeta
  • 1 kašika soli
  • 2 kašike šećera
  • 2-3 lovorova lista
  • 6 zrna bibera
  • 1 ljuta papričica
Lisičarke
foto: Printscreen/Youtube/ifetinnacinkuhanja2615

Priprema:

U veću posudu sipajte vodu i malo soli, pa stavite pečurke i ostavite nekih pola sata ili sat vremena. Zatim očistite pečurke, pa ako ima trulih delova isecite. Veće lisičarke prepolovite, a manje možete da ostavite cele. U šerpu sipajte vodu i posolite, pa kada krene da ključa stavite oprane pečurke. Kuvajte na umerenoj temperaturi ih nekih 15-20 minuta, a dok se kuvajte skidajte penu. Gotove liskičarke dobro ocedite i isperite u hladnoj vodu. Pripremite marinadu tako što ćete u vrelu vodu dodati so, šećer, lovorov list, biber, secaknu ljutu papričicu i pečurke. Kuvajte u marinadi 10 minuta, a pred kraj dodajte i sirće. Sirće se uvek dodajte na kraju kako ne bi isparilo tokom kuvanja. Sipajte pečurke u sterilisane tegle, ali nemojte da dodajte previše tečnosti. Dobro zatvorite i ostavite da se ohlade preko noći.

00:44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.