zimnica
OVAKO SE PRAVILNO ZAMRZAVAJU VIŠNJE: Sve je u POSTUPKU, morate ih postaviti BAŠ ovako, inače će PROPASTI
Zamrzavanje voća za zimnicu je uvek izazove, i svi misle da zahteva mnogo vremena, ali je fazon u tome što ga i štedi
Višnje možemo jesti u neograničenim količinama. Bogata je vitaminima i mineralima i ono što je bitno jeste da su pune vlakana, što je dobro za varenje. Svakako spadaju u kategoriju zdrave hrane, ali i vrlo ukusne.
Od višanja možemo da pravimo svašta, od tradicionalnih recepata, kolača, sokova, do malo modernijih, kao što su smutiji, ovsene kaše, smuti porcije i ostalo.
Zbog ovoga je vrlo zahvalno imati ih i zimi. Evo jednostavnog postupka kako da ih zamrznete:
Postupak:
Količinu višanja koju želite da zamrznete najpre operite, očistite od peteljki i koštica i poređajte na poslužavnike ili plehove. Stavite tako raspoređenje višnje na 2 h u zamrzivač. Zatim izvadite, prebacite u kese - vodite računa da dobro istisnete vazduh iz kese - i zavežite. Vratite i složite u zamrzivač. Možete ih zamrzavati i u plastičnim flašama ili činijama.
Zamrznute višnje mogu da se čuvaju u zamrzivaču oko 12 meseci. Kada rešite da ih koristite, dobro je da razmrzavanje bude na sobnoj temperaturi.
Što više voća ostavimo za zimu to bolje, ako volite borovnice, ovako njih možete zamrznuti.
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!