prijatno
NAPRAVITE OVAJ RUČAK I HVALIĆE VAS ČAK I SVEKRVA: Povrće u BEŠAMEL SOSU zasitiće i najveće GURMANE (RECEPT)
Ručak koji niko ne odbija
Tikvice se često nalaze na našim trpezama u različitim oblicima, a ovaj recept ćete zavoleti čim ga probate!
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 crni lik
- 2 kašike putera
- 1 šargarepa
- 300 g pečuraka
- 1 paradajz
- 1 kašika brašna
- 400 ml pavlake za kuvanje
- 1 veza peršuna
- 100 g tvrdog sira
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
Priprema: U jednom tiganju na malo ulja propržite seckane tikvice i šargarepu. U drugom tiganju istopite puter i propržite seckani crni luk, pa dodajte i sekcane pečurke. Iseckajte paradajz i uklonite semenke, pa ga dodajte u tiganj sa tikvicama. Promešajte i krčkajte dok povrće ne omekša.
U tiganj sa pečurkama dodajte brašno i dobro promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem, a onda i promešajte. Kad krene da ključa, kuvajte još 5 minuta na laganoj temepraturi. Povrće posolite i pobiberite, pa preko sipajte sos od pečuraka. Pospite peršunom i promešajte, pa krčkajte još 5 minuta. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta.
Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!