predlog za ručak
TIKVICE PUNJENE FETA SIROM I PARADAJZOM, AU KAKAV RUČAK: Ovo LETNJE JELO svi Srbi vole, a gotovo za 15 minuta
Tikvice punjene sirom i paradajz osvežiće vas bolje od sladoleda
Ovaj brzinski ručak sa tivicama biće vaš omiljeni recept!
Sastojci:
- 3-4 tikvice
- nekoliko čeri paradajza
- 300 g feta sira
- 4-5 komada mladog luka
- origano
- 1 limun
- sveža menta
- svež peršun
Priprema:
Isecite tikvicu na pola po dužini, pa isecite tanku krišku sa spoljne strane (čisto da čamac od tikvice može ravno da stoji). Poređajte u gril tiganj (mekši deo okrenite na dole), pa posolite, pobiberite i pospite origanom. Prelijte maslinovim uljem, pa grilujte sa obe strane. Ostavite da se ohlade. Za to vreme iseckajte mladi luk, pa mu dodajte seckani čeri paradajz, drobljenu fetu, rendanu koru limuna, seckani peršun i mentu. Lepo promešajte, a onda tikvicama izvadite "meso" i dodajte u smesu. Posolite i pobiberite, pa prelijte maslinovim uljem i iscedite pola limuna. Sipajte nadev u tikvice i poslužite.
Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!