SAVET
AKO VAM JE KIŠA UNIŠTILA POVRĆE, SAMO GA POPRSKAJTE SA OVIM RASTVOROM: Odmah će se OPORAVITI i plod će biti ZDRAV
Napravite rastvor koji će oporaviti povrće nakon kiše
Kiša koja je pogodila Srbiju juče napravila je veliku štetu domaćinstvima.
Morate da znate kako da vaše povrće oživite da ne bi propala.
Postoji jedan način koji će vam pomoći mi zapišite ga što pre.
Međutim, kao prvo, sa stabljika paradajza, tikvica, krastavaca, uklonite požutelo lišće pa tek onda tretirajte.
Kiša ispire hraniva iz zemljišta, a "gladno" povrće nije svoje i ne može napredovati. Zato svoje biljke ojačajte tako što ćete ih dobro nahraniti. Koristite organske preparate na bazi bilja - bilo da se radi o koprivi, gavezu, preslici ili pokošenoj travi.
Biljnim đubrivom ih zalivajte ili folijarnim prihranjivanjem (preko lista) nakon kiše. Ako nemate biljne preparate, oko biljke dodajte dve do tri šake glistenjaka i zalijte vodom ili šaku đubriva u peletima.
Mleko i bilje, kao zaštita od bolesti i štetočina
Kako bi sprečili razvoj bolesti kao što je plamenjača, paradajze, krastavce, tikvice, ali i paprike, patlidžane i drugo plodonosno povrće prskajte preparatom od mleka ili od crvenog ili belog luka.
O mleku smo već toliko pisali, ali nije na odmet ponoviti. Potreban vam je odnos 1:10 (jedan deo mleka, deset delova vode), kašika sode bikarbone (na litar tečnosti), malo jestivog ulja i par kapi eko deterdženta za sudove. Dobro promešajte i prskajte biljke nakon kiše.
Bonus video:
(Espreso/Agroklub.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!