svideće vam se
RUSKA PUŽ GIBANICA JE ZALUDELA DOMAĆICE U SRBIJI: Toliko je HRSKAVA da ćete zaboraviti na NAŠU TRADICIONALNU
Vazdušasta i hrskva, ova pita je svima omiljena, a možete da je jedete u bilo koje doba dana
Gibanica je poznata srpska pita koju domaćice odmah nauče da naprave.
Ako volite da je jedete mi predlažemo da probate i rusku verziju, koja se samo malo razlikuje od srpke.
Vazdušasta i hrskva, ova pita je svima omiljena, a možete da je jedete u bilo koje doba dana.
Sastojci:
500 g kora za pitu
4 jajeta
300 g feta sira
200 ml jogurta
150 ml kisele vode
80 g putera
Priprema:
U posudi izmrvite fetu, pa dodajte jaja i jogurt i sve dobro sjedinite. Prvu koru premažite istopljenim puterom, pa stavite drugu koru i premažite filom. Urolajte i napravite puža (pogledaj video). Tepsiju premažite puterom, pa stavite puža na sredinu. Na isti način urolajte još dve kore, ali ne pravite puža, nego urolanu koru obmotajte oko centralnog puža i tako ređajte dok ne utrošite sastojke. Premažite preostalim istopljenim puterom, a u fil koji vam je ostao sipajte kiselu vodu. Prelijte preko pite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!