POSLASTICA
KOLAČ TRI LEĆE ĆE VAS NAJBOLJE OSVEŽITI PREKO LETA: Biće vam SOČAN samo ako pred kraj URADITE OVO (RECEPT)
Kolač tri leće je prava letnja osvežavajuća poslastica
Kolač tri leće svi ljubitelji slatkiša obožavaju da jedu, jer je preukusan, a i osvežavajući.
Sada kada je stiglo leto i vrućine to je najbolji izbor za svaku priliku.
Priprema je vrlo jednostavna, a uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci za biskvit:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica vanilin šećera
Sastojci za preliv:
500 ml mleka
6 kašika šećera
1 kašičica vanilin šećera
Sastojci za fil:
500 ml slatke pavlake
200 g kondenzovanog mleka
200 g kisele pavlake
Ukras:
Čokoladne mrvice ili rendana čokolada
Način pripreme:
Uključite rernu da se zagreje na 180°C.
Za biskvit, odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa polovinom šećera u čvrst sneg. U drugoj posudi, umutite žumanca sa preostalim šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete svetlu kremastu smesu.
Dodajte sneg od belanaca u smesu žumanaca postepeno, uz nežno mešanje. Zatim, postepeno umešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite biskvit oko 15-20 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđi.
Dok se biskvit peče, pripremite preliv tako što ćete prokuvati mleko sa šećerom i vanilom. Ostavite da se ohladi.
Za fil, umutite slatku pavlaku, kondenzovano mleko i kiselu pavlaku zajedno dok ne dobijete homogenu smesu.
Kada je biskvit pečen i ohlađen, isecite ga na tri jednaka dela.
Postavite prvi deo biskvita u odgovarajuću posudu za serviranje i natopite ga trećinom preliva.
Premažite prvi sloj biskvita sa trećinom fila. Ponovite postupak sa preostala dva dela biskvita i prelivom i filom.
Ukrasite kolač čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom i ostavite ga u frižideru da se dobro ohladi i natopi prelivom pre serviranja.
Bonus video:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!