KOLAČ TRI LEĆE ĆE VAS NAJBOLJE OSVEŽITI PREKO LETA: Biće vam SOČAN samo ako pred kraj URADITE OVO (RECEPT)
Tri leće, Foto: Printscreen/Youtube/Pekar Pekarica

POSLASTICA

KOLAČ TRI LEĆE ĆE VAS NAJBOLJE OSVEŽITI PREKO LETA: Biće vam SOČAN samo ako pred kraj URADITE OVO (RECEPT)

Kolač tri leće je prava letnja osvežavajuća poslastica

Objavljeno:

Kolač tri leće svi ljubitelji slatkiša obožavaju da jedu, jer je preukusan, a i osvežavajući.

Sada kada je stiglo leto i vrućine to je najbolji izbor za svaku priliku.

Priprema je vrlo jednostavna, a uživaćete u svakom zalogaju.

Tri leće
foto: Printscreen/Youtube/Pekar Pekarica

Sastojci za biskvit:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica vanilin šećera

Sastojci za preliv:

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Pekar Pekarica

500 ml mleka

6 kašika šećera

1 kašičica vanilin šećera

Sastojci za fil:

500 ml slatke pavlake

200 g kondenzovanog mleka

200 g kisele pavlake

Tri leće
foto: Printscreen/Youtube/Pekar Pekarica

Ukras:

Čokoladne mrvice ili rendana čokolada

Način pripreme:

Uključite rernu da se zagreje na 180°C.

Za biskvit, odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa polovinom šećera u čvrst sneg. U drugoj posudi, umutite žumanca sa preostalim šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete svetlu kremastu smesu.

Dodajte sneg od belanaca u smesu žumanaca postepeno, uz nežno mešanje. Zatim, postepeno umešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite biskvit oko 15-20 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđi.

Tri leće
foto: Printscreen/Youtube/Pekar Pekarica

Dok se biskvit peče, pripremite preliv tako što ćete prokuvati mleko sa šećerom i vanilom. Ostavite da se ohladi.

Za fil, umutite slatku pavlaku, kondenzovano mleko i kiselu pavlaku zajedno dok ne dobijete homogenu smesu.

Kada je biskvit pečen i ohlađen, isecite ga na tri jednaka dela.

Postavite prvi deo biskvita u odgovarajuću posudu za serviranje i natopite ga trećinom preliva.

Tri leće
foto: Printscreen/Youtube/Pekar Pekarica

Premažite prvi sloj biskvita sa trećinom fila. Ponovite postupak sa preostala dva dela biskvita i prelivom i filom.

Ukrasite kolač čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom i ostavite ga u frižideru da se dobro ohladi i natopi prelivom pre serviranja.

Bonus video:

00:37

NAPRAVITE ČIZKEJK SA BELOM ČOKOLADOM: Dovoljno vam je 6 sastojaka, a PREUKUSNA TORTA se NE PEČE!

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.