IDEALNA ZA LETO
OVO JE NAJBRŽA IZLIVENA PITA SA TIKVICAMA: Toliko je sočna zbog 1 NEOBIČNOG SASTOJKA, recept će vam SVI TRAŽITI
Izlivena pita sa tikvicama je idealna za celu porodicu po ovim vrelim danima
Napravite izlivenu pitu sa tikvicama kakvu do sada niste imali prilike da probate.
Iskoristite to povrće na najbolji mogući način.
Lako se sprema, a pojede se dok trepnete.
Sastojci:
600 gr. tikvica
500gr. krompira
4-5 jaja
Jogurt 2 dcl
Kisela voda 2 dcl
2 dc ulja
1 prašak za pecivo
300gr. kukuruznog brašna
10 kašika pšeničnog brašna
250-300gr. sira
So, biber, origano
Priprema: Tikvice izrendajte i poslolite. Izrendajte i krompir. Jaja umutite žicom, pa im dodajte čašu jogurta, čašu kisele vode i čašu ulja. Dodajte kukuruzno brašno, začine, sir, pa rendan krompir i tikvice.
Sve izmešajte i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Zatim 2 paradajza isecite na kolutove i poređajte po vrhu, izrendajte oko 150 grama sira. Vratite u rernu još 10 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!