SETITE SE
OVAJ KOLAČ IZ JUGOSLAVIJE ĆE VAS OSVEŽITI U SEKUNDI: Domaćice su ga REDOVNO SPREMALE, a ovo je JEDINI PRAVI RECEPT
Jedan kolač iz Jugoslavije je svaka žena znala napamet, i danas se pravi redovno, ali ne znaju svi kako ide originalan recept
Domaćice iz Jugoslavije se rado sećaju svojih recepata za torte, pite, pa tako i kolače.
Jedan kolač iz Jugoslavije je svaka žena znala napamet, i danas se pravi redovno, ali ne znaju svi kako ide originalan recept.
Zapisaćete ga čim vidite koji sastojci su u pitanju.
Sastojci
za 6 osoba
20o grama šećera
1 vanilin šećer
120 ml ulja
4 jaja
200 grama oštrog brašna
1 prašak za pecivo
135 ml vode
1 l vode
20o grama šećera
1 kg jabuka
2 pudinga od vanile
slatka pavlaka ili šlag
Priprema
Odvojite žumanca od belanaca.Od belanaca napravite sneg. Izmiksajte žumaca sa šećerom,vanilin šećerom,uljem i vodom,pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.Na kraju drvenom kutlačom promešajte sneg od belanaca. Ispecite biskvit na 180 stepeni, u većem plehu obloženom pek papirom (oko 40*30 cm).
Jabuke ogulite i isecite na kockice pa stavite da se kuvaju sa šećerom i vodom.Skuvajte puding razmućen u malo vode sa šećerom. Kuvanu kremu s pudingom i jabukama još vruću izlijte na biskvit. Kad se kolač ohladi, ukrasite ga šlagom ili slatkom pavlakom.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!