svideće vam se
OVAJ STARINSKI BAKIN KOLAČ SE SPREMA BEZ JAJA I MLEKA: Tajna MEKOĆE se krije u RECEPTU
Ovaj recept je drugačiji jer vam nisu potrebna ni jaja ni mleko
Bakin kolač je poslastica koju svi pamtimo iz detinjstva.
Mekan kao duša, a toliko sočan da se i dan danas sprema redovno.
Ovaj recept je drugačiji jer vam nisu potrebna ni jaja ni mleko.
Sastojci
za 1 osoba
150 ml oštrog brašna
4 kašičice ulja ili rastopljenog margarina, maslaca
100 ml vode
šećer
pola kašičice praška za pecivo
malo soli
Priprema
Ovo je osnovni recept, u smesu možete ubaciti recimo pire od pola banane ili rendane jabuke, komadiće čokolade, razno bobičasto voće...
Dakle, pomešajte brašno, vodu, ulje ili margarin, so, prašak za pecivo i po ukusu šećer. Stavila sam šećer jer je voda, pa su vafliči bezukusni ako su sami. Ako stavljate neki pire od voća, probajte pre pečenja, pa po ukusu pošećerite. Ja sam u osnovnu smesu stavila kašičicu i po šećera. Videćete, ako vam je smjsa pregusta, dodajte još malo vode.
Uključite aparatić za vafle (bakin kolač), ja sam ga zagrejala na temperaturu 2 (ima do 4) i kad bude zeleno, s, kutljačom stavite smesu u aparat i ispecite vafel. Meni su ispala 2 vafla.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!