Tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10
krenuće vam voda na usta!
SRBI OBOŽAVAJU OVAKVE PUNJENE TIKVICE: Belom mesu dodajte 1 SRPSKI SPECIJALITET, i ukus će vas IZUTI IZ CIPELA
Tikvice punjene belim mesom i slaninom - niko ih neće odbiti
Objavljeno:
Ručak kakav se ne odbija! Tikvice punjene piletinom i slaninom koja da smesi poseban šmek će vas izuti iz cipela!
Potrebno je:
- 3 (oko 1kg) tikvice
- oko 500 g pilećeg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- oko 200 g kisele pavlake
- po ukusu so
- suvi biljni začin
- biber
- malo seckane slanine
Priprema
- Crni luk sitno iseckati i staviti da se prži u ulju na tihoj vatri. Šargarepu očistiti i dodati. Belo meso oprati i iseći na sitne kockice i dodati luku i šargarepi. Pržiti 15-ak minuta uz povremeno mešanje. Pred kraj dodati sitno seckanu slaninu. Za to vreme tikvice oljuštiti, iseći na pola po dužini i izdubiti (izvaditi semenke). Sa donje strane posoliti i poređati u podmazan pleh. Pred kraj prženja, mesu dodati začine. Skloniti sa vatre i dodati jednu punu kašiku kisele pavlake, pa promešati da se sjedini.
- Ovom smesom napuniti tikvice i staviti ih u rernu da se peku oko 20 minuta na 170-180 stepeni. Zatim ih izvaditi, i premazati kiselom pavlakom (koju prethodno treba umutiti viljuškom da postane kremasta), i vratiti u rernu na još 7-8 minuta.
- Služiti prohlađeno uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!