TOPE SE U USTIMA
OD PEČENIH TIKVICA SA OVIM SASTOJKOM ĆE VAM KRENUTI VODA NA USTA: Nećete moći da STANETE, recept NEMA KONKURENCIJU
Pečene tikvice sa sirom su pravo letnje jelo koje će vam prijati po ovim vručinama
Tikvice u bilo kom obliku su pun pogodak za leto.
Možete da ih pohujete, pržite, ali i da napravite neki specijalitet od njih.
Od ovog recepta za pečene tkvice sa jednim sastojkom će vam krenuti voda na usta.
Sastojci:
2 tikvice
1/2 kašičice soli
1 kašičica belog luka u prahu
1/2 kašičice slatke paprike
2 kašike ulja
malo mirođije
80 g tvrdog sira
1 kašika majoneza
Priprema: Oljuštite tikvice i isecite na kolutove. Posolite, pospite slatku papriku i beli luk u prahu, pa sipajte ulje. Promešajte. Poređajte tikvice na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 10-15 minuta. U posudi pomešajte rendani sir, seckanu mirođiju i majonez. Sve dobro sjedintie i stavite na tikvice, pa pecite još 5 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!