MUSAKA SA TIKVICAMA IZ BAKINE SVESKE: Samo OVAKO vam povrće NEĆE izgubiti UKUS, domaćice pišite RECEPT
Musaka, Foto: Jelajelena Petrovic

preukusno!

MUSAKA SA TIKVICAMA IZ BAKINE SVESKE: Samo OVAKO vam povrće NEĆE izgubiti UKUS, domaćice pišite RECEPT

Predlog za današnji ručak je musaka sa tikvicama

Objavljeno:

Za ovaj ukusan ručak potrebno vam je malo vremena i truda, a cela porodica biće oduševljena!

Potrebno je:

  • 1 veća tikvica
  • malo soli
  • 4 jaja
  • 3 kašike brašna
  • 3 kažike prezli
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 50 ml mleka
  • malo rendanog kačkavalja
  • 1/2 pilećeg pelog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 kašičica belog luka
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 ravna kašičica mlevene paprike
  • malo ml bibera
  • ulje

Priprema:

Meso iseći na krupnije komade pa ga staviti u blender. Dodati glavicu seckanog crnog luka,beli luk, začin, papriku, biber i 1 jaje i sve izblendati.

Musaka
foto: Jelajelena Petrovic

Ja sam celo pileće belo izblendala pa sam od ostatka ispržila pljeskavice. Tikvice iseći na tanke listiće posoliti da odstoji 10 min pa procediti.

Musaka
foto: Jelajelena Petrovic

Provući kroz brašno, jaja i prezle i na jakoj vatri za čas ispohovati. Na dno tepsije ili đuveča staviti pola tikvica pa rasporediti meso.

Musaka
foto: Jelajelena Petrovic

Odozgo pokriti ostatkom pohovanih tikvica. U činiju staviti 2 jaja umutiti žicom sa pavlakom pa dodati mleko. Preliti preko musake i po želji staviti malo rendanog kačkavalja

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.