recept
RECEPT ZA KOKOS KOCKE KAKVE DO SADA NISTE SPRMALI: Dodajte KEKS i napravite ovu poslasticu JOŠ BOLJOM
U posudu staviti 1,5 litar mleka, vanilin šećer i 300 gr šećera da se kuva
Kocke koje se brzo spremaju sa ukusom kokosa, rashladjene su idealne za tople dane.
Potrebno je:
800 gr petit beurre keksa Za fil: 2 litra mleka 300 gr šećera 3 kesice vanilin šećera
200 gr gustina 200 gr kokosa 2 dcl slatke pavlake 100 gr bele čokolade Za ukrašavanje: 100 gr šlag krema u prahu 1,5 dcl mleka
Priprema:
Skuvati fil. U posudu staviti 1,5 litar mleka, vanilin šećer i 300 gr šećera da se kuva. Umutiti gustin sa 5 dcl mleka dodati u vruće mleko i kuvati dok se ne zgusne, dodati kokos, slatku pavlaku, kuvati još par minuta i dodati belu čokoladu da se istopi.
Masu malo prohladiti i filovati keks toplim filom.
Kolač ima 4 reda keksa i 4 reda fila. U pleh veličine 25×35 cm poredjati keks ( ne potapati ga ni u kakvu tečnost), preko staviti sloj fila, keks sloj fila, tako redom, na kraju staviti sloj fila. Ostaviti preko noći da se ohladi i keks omekša od fila. Umutiti 100 gr šlag krema u prahu sa 1,5 dcl mleka i premazati kolač
(Espreso/Recepti i zdravlje.info)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!