preukusno
TRADICIONALNA SRPSKA TELEĆA ČORBA LEČI DUŠU: Brži RECEPT od ovog nećete pronaći, sve je gotovo za manje od SAT
Savršena tradicionalna teleća čorba koja se brzo sprema
Ne znamo da li ste ikada čuli "teleća čorba - lek za dušu", ako niste, nikada je onda niste jeli jer biste vi sami ponavljali ovu rečenicu svaki put kada prinesete kašiku ustima.
Sa kim god da sam jela i kada god sam jela teleću čorbu, apsolutno bismo se samo divili ukusu i tome koliko nam ova čorba daje neku toplinu. Evo jednog brzog recepta za teleću čorbu:
Sastojci:
- teleće meso - 400 g, od buta
- brašno - oko 2 kašike
- peršun - 4 struka
- šargarepa - 2 komad
- luk - 1 glavica
- celer - 100 g, koren
- beli luk - 2 čena
- ulje - 1/2 kašičica
- začin od povrća - 1 kašika
- lovorov list - 2 komada
- biber - 6 zrna + mleveni po želji
- muskatni oraščić - 2 prstohvata
Priprema:
- Isecite meso na kockice, šargarepu takođe, a luk i celer na sitno - stavite ih da se kuvaju u oko litar i po vode.
- Začinite ih solju, lovorovim listom, biberom i uljem.
- Dodajte u teleću čorbu na sitno isečen peršun, začin od povrća, muskatni oraščić i još bibera - ostavite je da se krčka na tihoj vatri.
- Zapržite brašno i beli luk u dubokom tiganju i sipajte oko 400 ml vode u njega - dodajte nakon toga ovu kašicu u srpsku čorbu.
- Ostavite je da vri još oko 10 minuta dok se ne postigne željena gustina.
Nema jednostavnijeg recepta, a ukus će biti kao da ste seli u najbolji restoran koji služi teleću čorbu!
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao:
(Espreso/ Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!