poslastica
OVA PITA SA VIŠNJAMA SE SPREMA OD SAMO 4 SASTOJKA: Prava STARINSKA na kojoj su GENERACIJE odrasle, pišite RECEPT
Ovo je idealno kada nemate puno vremena, a još ako vam se najave gosti idealno je rešenje
Sezona višanja je u toku, pa kad odete na pijac lako možete da nađete sočne i da napravite pitu sa njima.
Naše bake je redovno prave jer je toliko prosta, a cela kuća miriše.
Ovo je idealno kada nemate puno vremena, a još ako vam se najave gosti idealno je rešenje.
Važno je samo da ne štedite na višnjama - što ih je više, to će pita biti ukusnija.
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
500 g višanja
300 g šećera
80 ml ulja
Priprema:
Izvadite dve kore na radnu površinu, poprskajte ih uljem, a onda bogato pospite šećerom i višnjama očišćenim od koštica, pa pažljivo urolajte i spustite u podmazan pleh.
Na isti način utrošite sve sastojke.
Uključite rernu na 180 stepeni, poprskajte svaki rolat uljem i vodom, pa pecite dok pita ne porumeni.
Izvadite tepsiju iz rerne, ostavite da se pita prohladi, pa je secite na komade i služite.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!