ZAPIŠITE
POZNATI FRANCUSKI KUVAR OTKRIO TRIK ZA PALAČINKE: Obavezno morate da uradite 1 STVAR sa MLEKOM da bi bile MEKANE
Ovaj kuvar je otkrio šta prvo treba da se uradi pre stavljanja sastojaka
Poznati francuski kuvar Pjer Erme je otkrio recept za palačinke.
Kod nas se one redovno spremaju, a ukućani u njima najviše uživaju.
Ovaj kuvar je otkrio šta prvo treba da se uradi pre stavljanja sastojaka.
Pročitajte njegov recept i videćete razliku.
Ipak, zašto ne biste isprobali onaj slavnoga šefa, Francuza Pjera Ermea, koji je po mišljenju mnogih uverljivo najbolji poslastičar na svetu i koji pravi najlepše palačinke, a trik j eu tome što on prvo zagreva mleko pa tek onda dodaje sve sastojke. Na taj način se bolje povezu, a testo bude mekano i vazdušasto.
Sastojci:
200 g brašna
50 g šećera
500 ml mleka
1 šipki vanile
5 jaja
Korica četvrtine limuna
Korica jedne pomorandže
10 ml ruma
100 g putera
Priprema:
Zagrejte mleko da provri i u njega ubacite sastruganu mahunu vanile i ostavite sa strane 30 minuta da se mleko aromatizuje. Kad se mleko prohladilo procedite ga. U međuvremenu rastopite puter i ostavite ga da se ohladi. Narendajte na sitno koricu limuna i pomorandže i dodajte im šećer.
Prosejte brašno u činiju, dodajte mu šećer i formirajte rupu u koju ćete dodati jaja koja ste prethodno umutili s mlekom. Žicom za mućenje izmešajte tečne i suve sastojke kako biste dobili jednoličnu smesu.
Kad dobijete glatku smesu dodajte joj rastopljeni puter i rum pa je ostavite da odmori bar četiri sata. Zagrejte tiganj i počnite da pečete palačinke. Nemojte ih okretati pre nego što budu potpuno pečene s donje strane.
Poslužite ih s domaćim džemomu, rastopljenim čokoladom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima i odmah poslužite dok su još tople.
Bonus video:
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!