posno
JELO IDEALNO ZA PETROVDANSKI POST: Kada probate TIKVICE na ovaj način, nećete jesti NIŠTA drugo (RECEPT)
Preukusni recepti sa tikvicama su uvek dobrodošli, ovaj je među najboljima koje ste probali
Petrovdanski post se bliži kraju, a na trpeze nam stiže savršeno sezonsko povrće koje ne samo što je zdravo, već postoji veliki broj načina na koji može da se pripremi. U pitanju su veličanstvene tikvice.
Posne ili mrsne, tikvice su povrće koje uglavnom punimo, pohujemo, grilujemo, pa kada bolje razmislite, sa njima zaista može sve. Evo jednog posnog recepta za tikvice punjene krompirom:
Sastojci:
- 1 tikvica,
- 1 veći skvani krompir,
- 1 čen belog luka,
- peršun,
- biber,
- aleva paprika,
- šarena so,
- so.
Priprema:
- Tikvica se opere i raseče na polovine po dužini.
- Dve polovine se izdube kašikom i ono što je izdubljeno se iseče na sitno.
- Krompir se izgnječi i promeša se sa izdubljenim delom tikvice.
- Usitne se peršun i beli luk i dodaju se u smesu.
- Meša se sa začinima.
- Pune se dve polovine tikvice, stavljaju se u pekač i peku se na 180 stepeni dok ne porumene odozgo.
U TOKU JE PETROVSKI POST: Na pijacama veća potražnja ribe, a CENA OBRADOVALA sve:
(Espreso/ Posna jela)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!