recept
OSVEŽAVAJUĆE POSNO JELO NA KAŠIKU, RIBLJA ČORBA OD OSLIĆA: Jedan sastojak daje POSEBNU AROMU
Ukusno jelo koje se brzo sprema
Aromatična kombinacija paradajza, belog vina i maslnki daje posebno neodoljiv ukus ovom jelu.
Oslić u crvenom sosu
Sastojci:
700 g fileta oslića (svežeg ili smrznutog)
1 limun
3 čena belog luka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml belog vina
500 g pasiranog paradajza
1 kašika biozačina
300 g kukuruzne krupice
1 kašičica soli
4 kašike maslinovog ulja
1,2 l vode
Priprema:Oslića isecite na manje komade, pospite biozačinom i pokapajte limunovim sokom. Filete propržiti sa obe strane, izvaditi, pa na istoj masnoći propržiti sitno seckani beli luk, iseckani mladi crni luk i crne masline. Sipajte vino, pustite da se vino redukuje, pa dodajte paradajz.Krčkajte na laganoj vatri, po potrebi dolijte vode. Kukuruzno brašno sipajte u ključalu posoljenu vodu, zagrejte uz mešanje, a kada provri, kuvajte još 10 minuta. Na kraju umešajte maslinovo ulje.
(Espreso/Trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!