preukusno!
GURMANSKE SVINJSKE ŠNICLE U SOČNOM PARADAJZ SOSU: Srpski RUČAK koji vole svi od 3 do 103 (RECEPT)
Ručak koji niko ne odbija - Svinjske šnicle u paradajz sosu
Svinjsko meso se najčešće nalazi na našoj tpezi. Jednostavno je za pripremu i ima neodoljiv ukus!
Sastojci:
- 600 g svinjskog buta
- 300 ml piva
- 300 ml paradajz sosa
- 300 ml mleka
- 5-5 čena belog luka
- 1/2 kašičice peršuna
- 1/2 kašičice ruzmarina
- na vrh noža sudžuk paprike
- malo bosiljka
- 1/2 kg krompira
Priprema: Meso isecite, pa pokrijte providnom folijom i izlupajte čekićem za meso. Sklonite foliju, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno, pa poređajte u tepsiju koju ste nauljili. Pomešajte pivo, paradajz sos, mleko, mleveni beli luk i začine, pa sjedinite sastojke i prelijte preko mesa. Ubacite i korompir koji ste isekli i oljuštili. Pokrijte aluminijumskom folijom i na par mesta probušite viljuškom. Pecite na 200° oko 30 minuta, pa skinite foliju i pecite još 30 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!