preukusno
LETNJI SATARAŠ OSVEŽAVA BOLJE OD SLADOLEDA: Komadi PILETINE potopljeni u SOČNOM saftu od POVRĆA, prste da POLIŽEŠ
Letnji sataraš je idealna opcija za ručak po ovim vrelim danima
Sataraš je jedno od naših tradicionalnih jela koje možete modifikovati prema saopstevnom ukusu, možete umesto piletine koristiti junetilu, ili neko drugo meso.
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa (bataka, karabataka ili belog mesa)
- 2 veće crvene paprike
- 2 veće zelene paprike
- 2 veće paradajza
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica aleve paprike
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- Sveži peršun (opciono, za posipanje)
Priprema:
Piletinu operite i isecite na manje komade. Paprike očistite od semenki i iseckajte na kolutove. Paradajz operite i iseckajte na kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte. U dubljem tiganju ili šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i beli luk, i pržite ih dok ne postanu staklasti. Dodajte pileće meso i pržite ga dok ne promeni boju i postane blago zlatno.
Ubacite paprike i nastavite sa prženjem sve dok paprike ne omekšaju, otprilike 5-7 minuta. Dodajte paradajz i alevu papriku. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine. Smanjite temperaturu i poklopite tiganj. Ostavite sataraš da se krčka oko 20-30 minuta, povremeno mešajući. Ako je potrebno, možete dodati malo vode ako primetite da se tečnost previše redukuje. Kada je sataraš gotov, posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, pospite svežim peršunom pre serviranja.
Bonus video: Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!