Pileći medaljoni, Foto: Printscreen/Youtube/SerpicaNet
preukusno!
OVAKO SPREMLJENU PILETINU NIKO NE ODBIJA: Svi se UTRKUJU za RECEPT za najhrskavije MESNATE medaljone
Pileći medaljoni su idealan izbor za porodični ručak kome će se svi obradovati
Objavljeno:
Svi Srbi vole meso, posebno piletinu. Kada jednom probate ove pileće medaljone nećete moći da stanete!
Sastojci:
- oko 800 - 900 g belog, pilećeg mesa (može i od karabatka ili ćureće)
- 4 jaja
- 1 kašika senfa
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica origana
- ranva kašičica karija
- na vrh kašičice bibera
- 1,5 kašičica soli
- pola kašičice belog luka u prahu
- 4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruznog i 2 belog)
- malo tucane paprike (ne mora ako nemate)
- pola kesice praška za pecivo 5 g
- 200 - 250 ml ulja (zavisi od zapremine tiganja)
Postupak:
- Začine možete dodati po ukusu, ne mora ovako kao iz recepta. Čak samo da stavite so, biber, malo vegete i peršunovog lišća biće super ukusno.
- Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica, dodajte meso i prekrijte pa ostavite najmanje sat vremena u frižideru a može i preko noći.
- Kašikom vadite smesu i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ringle. Prže se oko 4 minute s jedne i 4 minute s druge strane.
Bonus video: Rolovana piletina
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!