OVAKAV SATARAŠ ĆE VAS OSVEŽITI BOLJE OD IJEDNOG SLADOLEDA: Kao stvoren je za VRELE DANE, obožavaćete ga
Sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/ Reci Peci

paŽnja

OVAKAV SATARAŠ ĆE VAS OSVEŽITI BOLJE OD IJEDNOG SLADOLEDA: Kao stvoren je za VRELE DANE, obožavaćete ga

Sklonite nakon 2-3 minuta sa ringle i ostavite da se hladi

Objavljeno:

Dolaskom vrelih letnjih dana svi se okrećemo laganijoj ishrani i izbegavamo roštilj i meso i sva jela koja mogu biti teška za stomak. Ako kod kuće imate sveže povrće ili ste baš danas bili do pijace, možda je vreme da napravite jedan sataraš, staro jelo koje su oduvek pravile naše mame i bake.

Sastojci:

dve glavice crnog luka

4-5 mesnatije paprike babure

3 zrela paradajza

2 čena belog luka

2 jajeta

so, biber, origano

3-4 kašike ulja

Priprema:

Sataraš sa jajima, Sataraš
foto: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips

U tiganj sipajte ulje iseckajte crni luk kako bi se prodinstao. Dodajte papriku isečenu na trakice i nju dinstajte zajedno sa lukom dok ne omekša. Na drugoj strani, stavite paradajz u kipuću vodu na 1-2 minuta, zatim ga prohladite i oljuštite. Isecite ga na kriške i dodajte u tiganj s paprikom i lukom. Neka se dinsta na srednjoj vatri uz povremeno mešanje 10-20 minuta. Dodajte beli luk na kraju i začine, posolite i pobiberite i ne zaboravite origano. Dinstajte i mešajte neko vreme kako bi tečnost isparila. Umutite jaja viljuškom, a onda ih dodajte u sataraš i promešajte. Sklonite nakon 2-3 minuta sa ringle i ostavite da se hladi.

Uživajte!

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.