novi dodaci
SRPSKO TRADICIONALNO JELO NA NEMAČKI NAČIN: Evo šta su oni DODALI u BEĆARAC, i KAKO ga spremaju (RECEPT)
Ako vam trebaju ideje za ručak, nemački bećarac je odličan izbor
Svi Srbi vole Bećarac, to je jedno od najprostijih jela koji u sebi sadrži sve što vam je potrebno. Naš bećarac se kuva, i to dobro, da bi se paprika kompletno raspala, ali Nemci ga prave na potpuno drugačiji način.
Oni su obogatili ukus dodavanjem raznovrsnog povrća, pavlakom za kuvanje, kao i rendanim sirom. Jelo se ne kuva, već peče u rerni, pa ima dodatni šmek. Uživajte!
Sastojci:
2 šolje pirinča
2 tikvice
1/2 limuna
1 crni luk
1 šargarepa
1 paprika
2-3 lovorova lista
2 paradajza
1 čen belog luka
150 g spanaća
200 ml pavlake za kuvanje
100 g tvrdog sira
Priprema: Pirinač stavite u posudu, prelijte vodom i ostavite 20 minuta da odstoji. Tikvice isecite po želji, pa posolite i prelijte limunovim sokom i ostavite da odstoje 10 minuta. Za to vreme u tiganju propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte rendanu šargarepu. Kada povrće malo omekša dodajte seckanu papriku. Pirinač isperite, pa stavite u šerpu, posolite, pobiberite i dodajte 3 lovorova lista. Sipajte 3 šolje vode i kuvajte dok voda ne ispari. Tikvice procedite i dodajte u povrće, pa promešajte i dodajte seckani paradajz. Nakon 3-4 minuta dodajte seckani beli luk, cepkani spanać koji ste oprali i promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Poklopite i krčkajte još 10 minuta. Iz gotovog pirinča izvadite lovorov lista, pa ga rasporedite po nauljenom plehu. Treba da pokrije dno što više. Preko sipajte povrće i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Prijatno!
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!