OD GRČKOG SLADOLEDA NEMA BOLJE TORTE ZA LETO: Osvežava kao nijedna, a tek UKUS! (RECEPT)
Grčki sladoled, Foto: Printscreen / Youtube / Lako je kuvati

POSLASTICA

OD GRČKOG SLADOLEDA NEMA BOLJE TORTE ZA LETO: Osvežava kao nijedna, a tek UKUS! (RECEPT)

Dobro ohladiti, najmanje 4h, da nam se sve lepo stegne

Objavljeno:

Kako zbog veoma kremaste teksture, tako i zbog predivnog ukusa, grčki sladoled torta je mnogima omiljena torta.

Baza:

1l mleka

400g šećera

30g želatina u granulama

70ml vode

600g šlaga u prahu

750ml gazirane vode

Još:

I deo: 200g mlevenog keksa

II deo: 200g crne čokolade

III deo: 200g mlevenog, pečenog lešnika

1 / 3 Foto: Printscreen / Youtube / Lako je kuvati

Priprema:

Mleko sipati u šerpu, staviti na vatru, dodati šećer pa sačekati da provri.

Za to vreme posebno potopiti želatin u vodu.

Kada mleko provri, skinuti sa vatre, malo prohladit imešanjem pa uzeti 50-100ml mleka i preliti želatin pa izmešati.

Masu sa želatinom sada istresti u mleko sve zajedno žicom provrteti.

Ostaviti da se hladi, pa mlako staviti u frižider dok se potpuno ne stegne, treba da čekate dok masa ne postane želatinasta, skoro kao puding kad se ohladi, nešto mekši.

Možete to da uradite i dan ranije pa ostaivite u frižideru ili 4h taj dan, kako vam lakše.

Umutiti šlag sa vodom, pa masu sa želatinom prebaciti u veliku posudu pa mikserom umutiti.

Postepeno dodavati umućeni šlag i sve zajedno mutiti. Uzmite veeeeliku činiju.

Podeliti dobijenu masu na 3 dela, pa u sveki deo staviti po jedan. U jedan keks, u drugi otopljenu čokoladu, a u treći mleveni lešnik.

Redjati u obruč keks, čokolada ( pa 30 minuta u friz ), pa lešnik deo ili obrnutim redom ako je u tepsiju kako bi kada je okrenete na tacnu dobili prethodno navedeni redosled.

Dobro ohladiti, najmanje 4h, da nam se sve lepo stegne.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.