paŽnja
TORTA SA OVIM IMENOM JE TRENUTNO NAJPOPULARNIJI SLATKIŠ U ZEMLJI: Svi je TRAŽE, kad vidite SASTOJKE BIĆE JASNO
Krem šlag umutiti čvrsto sa kiselom vodom. Finalni postupak: kora, fil, šlag, kora... Dekorisati po želji! Prijatno
Sastojci
Za kore (x4):
5 belanaca
5 kašika šećera
3 kašika mlevene plazme
2 kašike kakao
malo praška za pecivo
Za fil:
20 žumanaca
5 celih jaja
25 kašika šećera
250 g margarina
300 g mlevene plazme
1,5 čaša kisele pavlake
100 g crne milka čokolade
100 g bela milka čokolade
300 g krem šlaga
300 ml gazirane vode
Priprema
Umutiti belanca u čvrst šam. Postepeno dodati šećer neprekidno muteći. Kad se šećer istopi dodati mlevenu plazmu, kakao, prezle i prašak za pecivo. Lagano sjediniti i isipati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 200 C oko 10 minuta. Na isti način napraviti još 3 kore. Ohladiti.
Za fil je potrebno da žumanca, cela jaja i šećer umutite mikserom penasto a zatim skuvajte fil na pari. U hladan fil dodati izmiksan margarin, mlevenu plazmu, pavlaku i iseckanu crnu i belu čokoladu. Sve sjediniti.
Krem šlag umutiti čvrsto sa kiselom vodom. Finalni postupak: kora, fil, šlag, kora... Dekorisati po želji! Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!