Torta, Foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet
prijatno!
ČUVENA JUGOSLOVENSKA ŠEHEREZADA TORTA KOJA SE TOPI U USTIMA: Nema pečenja, gotova za 20 minuta, RECEPT zlata VREDAN
Recept za čuvenu Šeherezada tortu za koji bi domaćice platila
Objavljeno:
18:06h
Šeherezada torta se pravi u svim svečanim prilikama, a gotova je za svega 20 minuta!
Sastojci:
- 2 pakovanja turskog keksa
- 4 kesice pudinga od karamele
- 1 margarin
- 10 kasika sećera
- 500 g šlag krema
- 2 l mleka
Priprema:
- Skuvati 4 kesice pudinga od karamela u 1 l mleka sa 10 supenih kašika šećera. Sačekati dok se skroz ohladi.
- Kada se ohladi, umutiti margarin, i spojiti sa tim pudingom. Dobro umutiti mikserom da se dobije lepa, kremasta masa. Umutite šlag krem sa 1 l mleka. Potrebno vam je 500 g šlag krema.
- Pripremite keks. Ovde u prodavnici to zovu turski keks, i to je ustvari petit beurre punjen čokoladom. Jako je tanak, tako da ga ne treba natapati ničim, sam ce povući vlagu od fila.
- U veći poslužavnik poređajte keks. Na keks namažite karamel fil. Na fil namažite šlag krem. Nakon toga stavite ponovo keks, pa opet premažite filom, pa šlag kremom, i sve tako dok ne potrošite materijal. Kod mene je imalo 4 reda keksa.
- Na zadnji red stavljati fil, i preko šlag kremu, kojom namažete celu tortu, i ukrasite po želji.
Bonus video: Recept za zdrav rolat bez brašna
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!