OVAKO SE PRAVI TRADICIONALNI SLATKI KUPUS: Recept ćete prenositi sa GENERACIJE NA GENERACIJU, a na kraju IDE OVO
Slatki kupus, Foto: Printscreen/Instagram/ashpaziy_khalagh

pripremite ga

OVAKO SE PRAVI TRADICIONALNI SLATKI KUPUS: Recept ćete prenositi sa GENERACIJE NA GENERACIJU, a na kraju IDE OVO

Po želji, na kraju možete dodati i malo isceđenog limuna

Objavljeno:

Mnogi imaju neki svoj recept za pravljenje kupusa, a verujemo da će vam baš ovaj postati tradicija, koja će se prenositi s generacije na generaciju.

Sastojci:

1 kilogram kupusa

150-200 grama mlevenog mesa (opciono)

1 veliki luk

3 čena belog luka

1 zelena i 1 crvena paprika

1 kašika čili paste

1 kašika paradajz pirea

5 kašika maslinovog ulja

1 kašičica paprike

1 kašičica crvene paprike

1/2 kašičice crnog bibera

1/4 kašičice kima

1/4 kašičice sumaka (opciono)

So

Limunov sok (opciono)

Priprema:

Mleveno meso staviti da se prži u tiganju, na maslinovom ulju, pa dodati isečeni crni i beli luk, kao i paprike i biber i čili i paradjz pire. Sve promešati, pa dodati kupus, isečen na trakice. Sve izmešajte i dodajte začine, pa ostavite da se krčka na laganoj vatri. Po želji, na kraju možete dodati i malo isceđenog limuna.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.