recept
UKUSNIJU VEČERU SKORO NISTE PROBALI: Domaće LEPINJE od krompira gotove za POLA SATA, punjene SOČNIM NADEVOM
Od pire krompira se prave najbolje domaće lepinje
Nema ništa lepše nego kada za doručak ili večeru poslužite domaće lepinje. Ovog puta vam predlažemo nešto malo drugačije i jednostavnije, a jednako ukusno. Reč je o lepinjama koje se prave od pire krompira, a pune se pečurkama i sirom.
Ništa lepše niste probali, a trebaće vam oko pola sata za pripremu. Uživajte!
Sastojci:
Za testo:
1 veliki krompir
80 g krompirovog skroba
3 prstohvata soli
1 kašika šećera
1 kašika neslanog putera, sobne temperature
Za punjenje:
130 g pečuraka
20 g neslanog putera
1 čen belog luka
1 manji crni luk
3 kašike parmezana
100 ml mleka
1 kašika brašna
tvrdi sir
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa propržite sitno seckani crni luk, a pred kraj dodajte i mleveni beli. Zatim dodajte seckane pečurke i kada se malo proprže sipajte parmezan i melko. Promešajte, pa dodajte brašno i kada se smesa malo zgusne, posolite i pobiberite.
Promešajte još jednom i sklonite sa šporeta. Krompir skuvajte i ispasiratje. Zatim dodajte so, šećer, puter i skrob, pa sve dobro sjedinite. Uzimite malo smese od krompira, istanjite u rukama, pa sipajte malo punjenja od pečuraka i seckani ili rendani sir.
Oblikujte lopticu i malo pritisnite rukama, da dobijete kao pljeskavicu. Pržite u tiganju na malo zagrejanog ulja sa obe strane.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!