mnogo je bolje
PRAVA ZAPRŠKA ZA PASULJ SE SPREMA SAMO NA 1 NAČIN: Brašno NE POSTOJI u tome, drugačije je NEĆETE PRAVITI
Svaka ima svoj klasičan recept, ali postoji način kako da je napravite bez brašna
Pasulj, grašak, boraniju i mnoga druga jela domaćice uglavnom spremaju sa zaprškom.
Svaka ima svoj klasičan recept, ali postoji način kako da je napravite bez brašna.
Neće vam pasti na pamet da ga stavljate više kada vidite ovaj postupak.
U nekim krajevima zaprška se pravi sa svinjskom mašću, u drugim sa slaninom, a u nekim u zapršci čak i nema brašna.
Klasična zaprška za pasulj
Pravi se od ulja (masti), brašna i mlevene paprike. Priprema je laka - brašno se uprži do zlatne boje, doda se paprika i polako se razredi sa malo čorbice iz lonca sa kuvanim pasuljem. Nakon toga se sve sipa u pasulj i prema želji se ostavlja još nekoliko minuta na vatri.
Zaprška sa lukom i paradajzom
Prvo pasulj potpuno skuvajte, a nakon toga, u drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, dodajte mleveni paradajz i mlevenu papriku. Kada voda ispari, dodajte malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Pržite jelo dok se ne zgusne.
Zaprška bez brašna
Popularna je u nekim kajevima severne Bugarske, a pravi se ovako - prvo se pasulj skuva, a u međuvremenu se u drugoj posudi ugreje ulje ili mast. Rešetkastom kašikom se vadi pasulj i stavlja se u ulje, a u isto vreme se lagano pritiska. Na ovaj način se prebaci kompletan pasulj. Začini se nanom, čubrom, mlevenom paprikom i tada je spreman.
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!