NAŠI STARI SU OBAVEZNO STAVLJALI 1 SASTOJAK U GIBANICU DA BI BILA MEKANA: Prava SELJAČKA na kojoj smo svi ODRASLI
Gibanica u plehu, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ZA DORUČAK

NAŠI STARI SU OBAVEZNO STAVLJALI 1 SASTOJAK U GIBANICU DA BI BILA MEKANA: Prava SELJAČKA na kojoj smo svi ODRASLI

Brzo se pojede zbog ukusa koji ne može da se opiše

Objavljeno:

Ovakvu gibanicu spremaju samo naši stari.

Brzo se pojede zbog ukusa koji ne može da se opiše.

Prava seljačka na kojoj smo svi odrasli.

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci

Potrebno je:

500 g gotovih kora za pite

6 jaja

500 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira

200 g kisele vode

100 g ulja

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 kesica praška za pecivo

po ukusu soli

Priprema

Umutiti jaja i ulje. Dodati kiselu vodu, pecivo i sir.

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Staviti četiri kore u pleh, tako što ćete staviti na sva četiri zida od pleha po jednu. Kore staviti tako da vam pola kore bude van pleha. Preko poprskati uljem, pa opet staviti jednu koru preko celog pleha. Sledeće kore koje stavljate će biti po dve koje ćete nabrati uzdžno, pa fil. Tako raditi dok ne potrošite sve kore.

Kada ste završili sa korama i filom vi preklopite krajeve, koji su vam ostali da vise van pleha. Gibanicu isecite makazama na kocke i poprskajte uljem. Peći na 220 C, oko pola sata.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.