ZA DORUČAK
NAŠI STARI SU OBAVEZNO STAVLJALI 1 SASTOJAK U GIBANICU DA BI BILA MEKANA: Prava SELJAČKA na kojoj smo svi ODRASLI
Brzo se pojede zbog ukusa koji ne može da se opiše
Ovakvu gibanicu spremaju samo naši stari.
Brzo se pojede zbog ukusa koji ne može da se opiše.
Prava seljačka na kojoj smo svi odrasli.
Sastojci
Potrebno je:
500 g gotovih kora za pite
6 jaja
500 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
200 g kisele vode
100 g ulja
1 kesica praška za pecivo
po ukusu soli
Priprema
Umutiti jaja i ulje. Dodati kiselu vodu, pecivo i sir.
Staviti četiri kore u pleh, tako što ćete staviti na sva četiri zida od pleha po jednu. Kore staviti tako da vam pola kore bude van pleha. Preko poprskati uljem, pa opet staviti jednu koru preko celog pleha. Sledeće kore koje stavljate će biti po dve koje ćete nabrati uzdžno, pa fil. Tako raditi dok ne potrošite sve kore.
Kada ste završili sa korama i filom vi preklopite krajeve, koji su vam ostali da vise van pleha. Gibanicu isecite makazama na kocke i poprskajte uljem. Peći na 220 C, oko pola sata.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!