topi se
TURCI IMAJU SVOJ RECEPT ZA PITU SA SIROM KOJA SE RAZLIKUJE OD NAŠE: 1 sastojak joj daje MEKOĆU i to NE IZOSTAVLJAJU
Jedan sastojak nikako ne izostavljaju
Turci imaju svoj recept za pitu sa sirom koja je neprevaziđena.
Jedan sastojak nikako ne izostavljaju.
To joj daje mekoću zbog koje se topi u ustima.
Sastojci:
800 g brašna
450 ml vode
1 kašika soli
250 g margarina
Fil:
300 g sira
2 jaja
Priprema: Umesite testo sa brašnom vodom i malo soli. Premesite testo sa malo brašna dok ne dobijete lepe i čvrste loptice. Razvijte jednu lopticu pa je premažite margarinom, savijte je i ostavite u frižider oko 40 minuta da se testo odmori.
Posle 40 minuta, izvadite testo, razvijte ga a potom filujte pa pecite u rerni oko 30 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
(Espreso/Kurir Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!