RUSI GIBANICU NE MOGU DA ZAMISLE BEZ 1 NEOBIČNOG SASTOJKA: Obavezno to STAVLJAJU, zato je ukusnija OD NAŠE (RECEPT)
Gibanica u plehu, Foto: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

bacite pogled

RUSI GIBANICU NE MOGU DA ZAMISLE BEZ 1 NEOBIČNOG SASTOJKA: Obavezno to STAVLJAJU, zato je ukusnija OD NAŠE (RECEPT)

Našim domaćicama to ne bi palo na pamet

Objavljeno:

Rusi imaju svoj recept za gibanicu koja je ukusnija od naše.

Jedan neobičan sastojak stavljaju u nju.

Našim domaćicama to ne bi palo na pamet.

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Kada je reč o gibanici svaka domaćica ima svoj recept koji se razlikuje u sitnim detaljima. Sada probajte da napravite rusku gibanicu ili pitu sa sirom koja dosta podseća na srpsku. Može da se jede za doručak, večeru ili užinu. Priprema nije komplikovana, a ukus je neponovljiv.

Sastojci:

400 g kora za pitu

250 g feta sira

250 ml jogurta

4 jajeta

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

100 ml kisele vode

1 kašika brašna

16 g praška za pecivo

150 g maslaca

Priprema:

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Tepsiju obilno premažite istopljenim puterom. Premažite koru istopljenim puterom, pa stavite drugu i pospite izmrvljenim feta sirom. Urolajte, pa krajte savijte na unutra. Stavite na sredinu tepsije. Uzmite sledeću koru, premažite puterom, stavite drugu koru, feta sir i urolajte. Obmotajte oko kore u sredini tepsije. Radite tako dok ne utrošite materijal. Premažite preostalim puterom pitu i pospite preostalom fetom. Jogurt umutite sa jajima, brašnom, praškom za pecivo i kiselom vodom. Sipajte preko pite, pa ostavite da stoji 5 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.

Bonus video:

01:43

SLATKA ČESNICA: Vojvođanski božićni kolač od koga će vam poći voda na usta (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.