zapišite
DA BI VAM DOMAĆE TESTO ZA PICU ISPALO KAO U PICERIJI MORATE DA ZNATE 1 CAKU: U tome se krije TAJNA UKUSA (RECEPT)
Postoji jedna caka koju morate da zapišete da bi vam ispalo kao profesionalnim kuvarima
Domaće testo za picu gotovo nikad nema ukus kao iz picerije.
Koliko god da se trudite to nije to.
Postoji jedna caka koju morate da zapišete da bi vam ispalo kao profesionalnim kuvarima.
Trik je u tome što pica-peći mogu da razviju mnogo višu temperaturu, koja igra veliku ulogu u hrskavosti testa. Ali, veoma sličan rezultat dobićete i ako spremite picu u kućnoj radinosti i pečete je u vreloj rerni.
Recept za testo je jednostavan i lako će vam poći za rukom da ga napravite.
Sastojci:
500 g mekog brašna tip 400
500 g oštrog brašna tip 400
10 g svežeg kvasca
500 ml vode
50 ml ulja
kašika šećera
kašičica soli
Priprema:
Zagrejte vodu toliko da bude mlaka, pa odvojte polovinu i u nju dodajte šećer, izmrvljen kvasac i kašiku mekog brašna. Sve dobro razmutite tako da nema grudvica i ostavite da odstoji desetak minuta.
U veliku vanglu sipajte brašno, dodajte aktiviran kvasac, ulje, so i drugu polovinu količine mlake vode. Mesite dok testo ne postane glatko.
Posudu sa testom prekrijte pamučnom krpom ili providnom folijom i ostavite da odstoji sat vremena. Potom ga premesite, razdelite ga u loptice i svaku pomoću oklagije razvucite na veličinu pleha u kom ćete peći pice.
Plehove u kojima ćete peći pice nemojte podmazivati uljem, jer će testo biti zapečeno - najbolje je da stavite papir za pečenje i da ga pospete brašnom, pa da onda stavite testo.
Da bi pica bila sočna, pre nego što je stavite u rernu koju ste zagrejali na maksimum, nanesite najpre nadev napravljen od pelata i maslinovog ulja, potom izrendan kačkavalj, a onda i ostale sastojke po želji. Pecite na najvišoj temperaturi dok ivice testa ne porumene.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!