SAMO OVAKO SE PRAVI USKRŠNJA SARMA: Domaćice za OVAJ RECEPT ne znaju, tajna se KRIJE u 1 SASTOJKU
Uskršnja sarma, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

PRAZNICI NAM STIŽU

SAMO OVAKO SE PRAVI USKRŠNJA SARMA: Domaćice za OVAJ RECEPT ne znaju, tajna se KRIJE u 1 SASTOJKU

Objavljeno:

Svi volimo sarme, to je jedno od najpopularnijih tradicionalnih srpskih jela, a bez njih ne sme ni jedan praznik da prođe. Pogotovo ne Uskrs koji nje na samom početku proleća, kada kiselog kupusa ima još uvek.

Prolećna uskršnja sarma krije u sebi tajni sastojak, koji je čini savršenom za ovaj praznik.

Sastojci:

  • 700 grama svinjskog mlevenog mesa (od plećke)
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 100 grama slanine
  • 100 grama pirinča
  • pola glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica crvene paprike u prahu
  • 1 lovorov list
  • so
Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Priprema:

  • U smesu za sarmu uvek dodajte nešto suvog mesa, sarma će dobiti finiji ukus, ali ipak morate da pazite da zbog suvog mesa ne bude prežestoka.
  • Pre nego što stavite suvo meso u sarmu obavezno ga prokuvajte.
  • Veoma je bitno da kiseli kupus pre pripreme isperete kako sarma ne bi bila prežestoka.
  • Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine.
  • Kada sve pripremite i prodinstate luk, promešajte sve sastojke.
  • Tada možete da počnete sa motanjem sarmi.Uzmite deo smese, oblikujte ga i položite u list kupusa.
Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
  • Meso nežno zarolajte u kupus i na kraju presavite rubove, kako bi smesa za vreme kuvanja ostala unutar lista.
  • Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine. Tako ćete sprečiti da sarma zagori.
  • Nakon kože od slanine stavite deo iseckajte kupus, na koji ćete slagati sarme.
  • Kada iskoristite celu smesu i napunite lonac sarmama na vrh stavite ostatak iseckanog kupusa.Sarme sada možete da stavite da se kuvaju oko sat i po.Na kraju možete 'zapržiti' sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od paradajza.
Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola:

00:52

MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.