BAKINA KUHINJA
BAKA OTKRILA KOJU GREŠKU PRAVITE KADA SPREMATE PITU SA SIROM: Zbog toga vam ispadne SUVA, domaćice TO NE ZNAJU
Baka nam je otkrila greške kada pravite pitu sa sirom
Omiljeno jelo u Srba će nam uvek biti pita. Pita sa sirom, zeljem, krompirom, bilo koja vrsta zapravo, samo da su lepo naslagane kore.
Pitali smo jednu baku i otkrila nam je kako da vam pita ispadne savršeno, i gde mlade domaćice najčešće greše kada je u pitanju ovaj specijalitet.
Potrebno je:
- 500 gr tankih kora
- 250 gr mekog sira
- 100 gr svrdog sira
- 2 jaja
- 100 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 1 kašika kisele pavlake
- 50 ml ulja
- još malo ulja za kore
- 1/2 praška za pecivo
Priprema :
- Izjednačiti sir meksi , dodati jaja, jogurt, mleko ulje, prašak za pecivo kiselu pavlaku i sve izmešati. Tvrd sir krupno izmrviti. Koru tanku staviti na sto pa je premazati grubo uljem, Dodati drugiu koru, preko nje,
- Koru umočiti u nadev pa staviti na dno do kraja donje ivice. Još jednu koru natopljenu staviti u produžetku.
- Preko pobacati krupni izmrvljeni sir. Saviti ivice i blako uviti da što više ostane vazduha . Pleh podmazati pa redjati rolnice.
Mogu se rolnice zaseći malo na manje rolate da se lakše seku kad se ispeku. Premazati uljem i peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo zarumene , Vrhunske topi se.
POGAČIJADA U LJUTOVOM! Kišni dan nije omeo ljude, OVO JE RECEPT PERFEKTNU ŠTRUDLU! Manifestacija u znaku tradicije i ljubavi:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!