POSNE BALON LEPINJE: U brašno i ulje DODAJTE OVO, ukus je bolji i od hleba (RECEPT)
Balon lepinje, Foto: Printscreen/Youtube/Qiong Cooking

UKUSNE SU

POSNE BALON LEPINJE: U brašno i ulje DODAJTE OVO, ukus je bolji i od hleba (RECEPT)

Zaboravite na pekaru i za doručak pripremite sveže balon lepinje.

Objavljeno:

Sigurno vam se do sada dešavalo da ostanete bez svežeg hleba ili jednostavno ne volite da jedete bajat. Balon lepinjesu super rešenje, jer ne samo da se brzo prave, nego i sve sastojke sigurno imate kod kuće. Možete da ih služite u bilo koje doba dana, a odlične su i ako postite.

Lepinje
foto: Printscreen/Youtube/Qiong Cooking

Sastojci:

620 g brašna

5 kašika ulja

400 ml vrele vode

1 kašika soli

Priprema:

U prosejano brašno postepeno dodajte vrelu vodu koju ste posolili. Na kraju sipajte i ulje i umesite testo. Dobijeno testo podelite na 12 delova i oblikujte loptice. Pospite ih brašno, pokrijte krpom i ostavite nekih 10 minuta da odmore. Svaku lopticu razvucite u tanji krug, pa pržite u tiganju na malo ulja. Pecite je minut, pa okrenite na drugu stranu nekih 15 sekundi, a onda ponovo okrenite. Lepinja će se naduvati kao balon i onda je spremna. Ako se to i ne desi, ne brinite i dalje može da se jede. Gotove lepinje možete da premažete istopljenim margarinom, ako želite.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.