TRIK
EVO KAKO SE ZAPRAVO SPREMA TESTO ZA POSNE PALAČINKE: Zapamtite to i više nećete grešiti
Mogu da budu i slatke i slane, a kako je u toku Vaskršnji post naučite da spremite posno testo za palačinke
Palačinke su jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.
Mogu da budu i slatke i slane, a kako je u toku Vaskršnji post naučite da spremite posno testo za palačinke.
Procedura je gotovo ista kao i za obične, jedin i izuzetak je što nema jaja i mleka . Uživajte u ukusu ove savršene i jeftine poslastice, a možete da biti kreativni u izboru namaza.
Sastojci:
300 g brašna
500 ml kisele vode
1 kesica praška za pecivo
1/2 kesice sode bikarbone
50 ml ulja
prstohvat soli
Za punjenje:
orasi, bademi, lešnici
džem, marmelada ili slatko
šećer, agava sirup
kikiriki puter
Priprema: Pomešajte ( najbolje ) prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, zatim dodajte ulje, kiselu vodu i so. Umutite sve sastojke. Tiganj premažite uljem (možete i kokosovim) pa sipajte kutlaču smese i lepo rasporedite. Pržite ravnomerno sa obe strane i tako radite dok ne utrošite svu smesu, piše Stvar ukusa.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!