SAMO OVAKO SE PRAVE DOMAĆE KOBASICE: Trik da NE BUDU SUVE morate da ZNATE
Kobasice na stolu, Foto: Profimedia

zapamtite to

SAMO OVAKO SE PRAVE DOMAĆE KOBASICE: Trik da NE BUDU SUVE morate da ZNATE

Recept morate da zapišete

Objavljeno: 18:17h

Pravljenje kobasica nije naporan ni težak posao, a pritom su i ukusnije i zdravije od kupovnih.

Recept morate da zapišete.

Prednost domaćih kobasica je što su potpuno prirodne, jer u njima nema aditiva, veštačkih aroma ni boja, pa možete da ih jedete stalno. Sve što treba da uradite jeste da pripremite meso, začinite ga, a onda ubacite u svinjsko crevo i ispečete.Kobasice mogu da se služe i sa povrćem, ali i salatom, a super su i uz jaja.

Kobasice, Kobasica, Meso
foto: Profimedia

Sastojci:

900 g svinjskom mesa

900 g junetine

200 g slanine

3 kašičice morske soli

1 kašika celog semena žute gorušice

Kobasice, Kobasica, Meso
foto: Profimedia

1 kašičica bibera

1/2 kašičice italijanskog začina

1 šolja ledene vode

2 svinjska creva

Kobasice, Kobasica, Meso
foto: Profimedia

Priprema: 1/4 mesa (obe vrste) isecite na sitne kockice, a ostatak sameljite. Pomešajte sve u jednoj velikoj posudi, dodajte seckanu slaninu, pa posolite, pobiberite, pospite gorčicom i italijanskim začinom. Prelijte ledenom vodom i sve dobro mešajte nekih 30 sekundi. Svinjska creva isperite, pa ostavite da stoje u toploj vodi nekih sat vremena. Sipajte meso u svinjsko crevo, pa ga na par mesta zavrnite. Izbockajte na par mesta, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko sat vremena. Ocedite višak tečnosti, pa okrenite i pecite još 5 minuta.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.