SIPAJTE OVO U POSNU PROJU I BIĆE MEKANA: Trik koji svi treba da zapišu
Posna proja u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

savet

SIPAJTE OVO U POSNU PROJU I BIĆE MEKANA: Trik koji svi treba da zapišu

Jedan sastojak joj daje tu mekoću

Objavljeno:

Pošto je u toku Vaskršnji post, a proji retko ko može da odoli, sada je napravite u posnoj varijanti.

Biće mekana i vazdušasta kao i mrsna.

Recept će vas odmah naterati da je napravite.

Jedan sastojak joj daje tu mekoću.

Poput mrsne proje, i ovu bi trebalo samo umutiti, razliti i peći, a mi vam donosimo tačne mere zahvaljujući kojima će proja biti mekana i ukusna i sutradan. Šolja za odmeravanje sastojaka iznosi 200 mililitara.

Posna proja
foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

Sastojci:

3 šolje kukuruznog brašna

2 šolje belog brašna

2 šolje kisele vode

Posna proja
foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

1,5 šolja ulja

kesica praška za pecivo

so

Priprema:

U činiju sipajte kukuruzno brašno, obično belo brašno, prašak za pecivo i so, pa ulijte kiselu vodu i ulje i sve dobro izmešajte varjačom.

Posna proja
foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

Tepsiju obložite pek-papirom, izlijte smesu za proju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Ukoliko više volite oblik mafina, sipajte smesu za proju u silikonske kalupe ili u teflonske kalupe stavite papirne šeširiće, pa ulijte smesu za proju i pecite u rerni pola sata na 200 stepeni.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.