savet
SIPAJTE OVO U POSNU PROJU I BIĆE MEKANA: Trik koji svi treba da zapišu
Jedan sastojak joj daje tu mekoću
Pošto je u toku Vaskršnji post, a proji retko ko može da odoli, sada je napravite u posnoj varijanti.
Biće mekana i vazdušasta kao i mrsna.
Recept će vas odmah naterati da je napravite.
Jedan sastojak joj daje tu mekoću.
Poput mrsne proje, i ovu bi trebalo samo umutiti, razliti i peći, a mi vam donosimo tačne mere zahvaljujući kojima će proja biti mekana i ukusna i sutradan. Šolja za odmeravanje sastojaka iznosi 200 mililitara.
Sastojci:
3 šolje kukuruznog brašna
2 šolje belog brašna
2 šolje kisele vode
1,5 šolja ulja
kesica praška za pecivo
so
Priprema:
U činiju sipajte kukuruzno brašno, obično belo brašno, prašak za pecivo i so, pa ulijte kiselu vodu i ulje i sve dobro izmešajte varjačom.
Tepsiju obložite pek-papirom, izlijte smesu za proju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Ukoliko više volite oblik mafina, sipajte smesu za proju u silikonske kalupe ili u teflonske kalupe stavite papirne šeširiće, pa ulijte smesu za proju i pecite u rerni pola sata na 200 stepeni.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!