biće ukusniji
PRAVA ZAPRŠKA ZA PASULJ SE SPREMA SAMO NA 1 NAČIN: Brašno ne postoji U TOME, pravićete je samo PO OVOM RECEPTU
Ono što ne znaju svi jeste da može da se napravi i bez brašna
Danas postoje mnoga jela za koja je potrebna zaprška.
Između ostalog to je i pasulj.
Ono što ne znaju svi jeste da može da se napravi i bez brašna.
Klasična zaprška za pasulj
Pravi se od ulja (masti), brašna i mlevene paprike. Priprema je laka - brašno se uprži do zlatne boje, doda se paprika i polako se razredi sa malo čorbice iz lonca sa kuvanim pasuljem. Nakon toga se sve sipa u pasulj i prema želji se ostavlja još nekoliko minuta na vatri.
Zaprška sa lukom i paradajzom
Prvo pasulj potpuno skuvajte, a nakon toga, u drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, dodajte mleveni paradajz i mlevenu papriku. Kada voda ispari, dodajte malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Pržite jelo dok se ne zgusne.
Zaprška bez brašna
Popularna je u nekim kajevima severne Bugarske, a pravi se ovako - prvo se pasulj skuva, a u međuvremenu se u drugoj posudi ugreje ulje ili mast. Rešetkastom kašikom se vadi pasulj i stavlja se u ulje, a u isto vreme se lagano pritiska. Na ovaj način se prebaci kompletan pasulj. Začini se nanom, čubrom, mlevenom paprikom i tada je spreman.
Pogledajte video u kojem Mirka Vasiljević priča kako sprema pasulj
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!