STARINSKI RECEPT ZA KOLAČ SA JABUKAMA NA "ŠOLJE": Samo NAŠE BAKE znaju TAJNU ovog SPECIJALITETA
Spremite poslasticu na starinski način i to na šolje
Kolač sa jabukama svi volimo da jedemo, a otkriven je i još jednostavniji recept.
Spremite poslasticu na starinski način i to na šolje.
Ako vam se baš jede nešto slatko, a nemate ideju šta da napravite za desert, isprobajte ovaj kolač sa jabukama.
Jednostavno ga je napraviti, brzo je gotov, a vole ga baš svi.
Sastojci:
5 jabuka (začiniti cimetom i sokom od limuna po želji)
1 šoljica šećera
1 šoljica brašna
1 šoljica griza
120 g maslaca
10 g praška za pecivo
šolja mleka + 30 g maslaca
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke pa smesu podelite na četiri dela. Jabuke narendajte i podelite na tri dela. Obložite kalup prečnika oko 20 cm papirom za pečenje pa na dno stavite jedan deo suve smese, na to red jabuka pa opet red suve smese i tako dok ne potrošite suvu smesu i jabuke. Na kraju izbodite viljuškom kolač. Maslac otopite u čaši vrelog mleka i prelijte preko kolača.
Pecite 40-50 minuta na 180 stepeni. Na kraju kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!