NJAMI
OVAKO SE SPREMA GULAŠ NA TRADICIONALNI NAČIN: Mekano MESO kakvo do sada niste PROBALI, morate da zapišete RECEPT
Iako je mađarski jedan od najukusnijih, sada ćete videti kako se sprema na tradicionalni način
Gulaš je jelo na kojem su generacije odrasle, a recepata postoji mnogo.
Iako je mađarski jedan od najukusnijih, sada ćete videti kako se sprema na tradicionalni način.
Kako bi gulaš bio neodoljivo ukusan, potrebno je da prvo propržite meso kako bi se sokovi sačuvali unutra. Meso je najbolje da pržite iz nekoliko tura, jer ako previše stavite u šerpu meso se neće lepo propržiti i neće biti karamelizovano, a samim tim će biti i lošijeg ukusa. Služite sa testeninom, krompirom ili knedlama.
Sastojci:
900 g junećeg mesa
2 kašike ulja
3 čena belog luka
2 kašike slatke paprike
1 kašika kima
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
2 šolje goveđeg bujona
1 konzerva seckanog pelata
2 crvene paprike
2 kašike paradajz paste
1 kašika vorčester sosa
1 lovorov list
1 šolja pavlake za kuvanje
Priprema:
U dubokoj šerpi zagrejte malo ulja, pa dodajte meso isečeno na kockice, pa propržite sa svih strana. Izvadite meso, pa dodajte seckani crni luk i mleveni beli. Dinstajte nekih minut, dva, a onda začinite. Promšejate, pa sipajte bujon (pravi se tako što kocku supe rastvorite u 2 šolje vrele vode), pelat, seckanu papriku, paradajz pastu, vorčester sos i lovorov list.
Dobro promešajte i vratite meso u šerpu. Ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu i poklopite. Neka se krčka još 2-3 sata dok meso skroz ne omekša. Izvadite lovorov list, a u posebnoj posudi umutite pavlaku za kuvanje sa 1/2 šolje gulaš sosa. Sipajte dobijenu smesu u gulaš i promešajte, pa ostavite da se krčka na laganoj temperaturi još nekih 5-10 minuta.
Ovde pogledajte kako se se spema zaboravljeno jelo iz Srbije:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!