POSLASTICA
SIPAJTE OVAKAV PRELIV PREKO LEDENIH KOCKI: Samo tako će KOLAČ biti SOČAN
Napravite ga po starinskom receptu i nećete zažaliti
Ledene kocke smo svi jeli u detinjstvu.
Jednostavan, a sočan kolač kojeg se rado sećamo.
Napravite ga po starinskom receptu i nećete zažaliti.
Sastojci:
Kora:
5 jaja 5 kašika šećera 5 kašika brašna 1 kesica praška za pecivo
3 kašike kakaoa 150 ml ulja Preliv: 1 čaša šećera 250 ml vode Fil: 1 l mleka 10 kašika šećera
8 kašika brašna 250 gr margarina Glazura: 200 gr čokolade za mešenje 2 kašike ulja
Priprema: Umutiti jaja i šećer, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, kakao i ulje. Izručiti u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći na 220 stepeni 20 minuta. Vodu i šećer prokuvati, ohladiti i tim sirupom preliti ispečenu koru.
Za fil staviti 750 ml mleka da provri, a u preostalo hladno mleko umešati šećer, brašno i vanilin šećer. Smesu lagano sipati u vrelo mleko i kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusne. U ohlađen fil umešati omekšali margarin, pa sve dobro umutiti.
Natopljenu koru filovati kremom, a preko razliti toplu čokoladnu glazuru. Ostaviti da se dobro ohladi, pa služiti isečeno na kocke.
(Espreso/Alo/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!