![NAPRAVITE SOČNU LENJU PITU KAKVU DO SADA NISTE OKUSILI: Tajna se KRIJE u DODAVANJU 1 namirnice](/data/images/2022/04/29/11/1159689_screenshot-23_ls.jpg)
preukusna
NAPRAVITE SOČNU LENJU PITU KAKVU DO SADA NISTE OKUSILI: Tajna se KRIJE u DODAVANJU 1 namirnice
Dodavanjem jednog sastojka u nju dobićete još bolji ukus
Ukusnoj lenjoj piti niko neće odoleti.
Dodavanjem jednog sastojka u nju dobićete još bolji ukus.
Tražiće se parče više.
Sastojci:
Za testo:
1 celo jaje
![Lenja pita, Čupava pitta, Kolač](/data/images/2022/04/29/11/1159697_screenshot-21_ff.jpg?ver=1678209658)
2 žumanceta
100 g šećera
200 ml mleka
1 prašak za pecivo
420 g brašna
250 g svinjske masti
![Lenja pita, Čupava pitta, Kolač](/data/images/2022/04/29/11/1159691_screenshot-20_ff.jpg?ver=1678209673)
Za nadev:
1,5 kg jabuka
300 g šećera
1 kašičica cimeta
15 g griza
Priprema:
Za testo posebno umešajte žumanca sa šećerom, a zatim dodajte celo jaje, prašak za pecivo, mlijeko i mast. Kad se smjesa sjedinila, umešajte brašno, izradite testo pa ga razvaljajte. Podelite na dva jednaka dela. Stavite polovinu razvaljanog testa u kalup za pečenje koji ste prekrili papirom. Izbodite i pecite 10 minuta, izvadite iz pećnice i prekrijte pripremljenim nadevom.
![Lenja pita, Kolač](/data/images/2022/03/20/14/1133475_screenshot-20220320-at-14.34.48_ff.jpg?ver=1678209682)
Za nadev jabuke ogulite, očistite i izrendajte. Neka odstoje pola sata, a zatim ih rukama dobro iscedite. Dobijeni sok stavite u šerpu i dodajte šećer. Kad zakuva, pustite da se kuva na srednjoj vatri još 10-15 minuta, odnosno dok ne poprimi izgled gustog sirupa. Neka se sirup malo prohladi pa dodajte jabuke, cimet i griz i promešajte.
Preostalo testo razvaljajte na papiru za pečenje, preokrenite na nadev i odstranite papir. Pecite 20 minuta na 200 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 25-30 minuta. Ohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu pre posluživanja.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!