NAPRAVITE SOČNU LENJU PITU KAKVU DO SADA NISTE OKUSILI: Tajna se KRIJE u DODAVANJU 1 namirnice
Lenja pita, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

preukusna

NAPRAVITE SOČNU LENJU PITU KAKVU DO SADA NISTE OKUSILI: Tajna se KRIJE u DODAVANJU 1 namirnice

Dodavanjem jednog sastojka u nju dobićete još bolji ukus

Objavljeno:

Ukusnoj lenjoj piti niko neće odoleti.

Dodavanjem jednog sastojka u nju dobićete još bolji ukus.

Tražiće se parče više.

Sastojci:

Za testo:

1 celo jaje

Lenja pita, Čupava pitta, Kolač
foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

2 žumanceta

100 g šećera

200 ml mleka

1 prašak za pecivo

420 g brašna

250 g svinjske masti

Lenja pita, Čupava pitta, Kolač
foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

Za nadev:

1,5 kg jabuka

300 g šećera

1 kašičica cimeta

15 g griza

Priprema:

Za testo posebno umešajte žumanca sa šećerom, a zatim dodajte celo jaje, prašak za pecivo, mlijeko i mast. Kad se smjesa sjedinila, umešajte brašno, izradite testo pa ga razvaljajte. Podelite na dva jednaka dela. Stavite polovinu razvaljanog testa u kalup za pečenje koji ste prekrili papirom. Izbodite i pecite 10 minuta, izvadite iz pećnice i prekrijte pripremljenim nadevom.

Lenja pita, Kolač
foto: Printscreen Youtube Ricette Fatte In Casa

Za nadev jabuke ogulite, očistite i izrendajte. Neka odstoje pola sata, a zatim ih rukama dobro iscedite. Dobijeni sok stavite u šerpu i dodajte šećer. Kad zakuva, pustite da se kuva na srednjoj vatri još 10-15 minuta, odnosno dok ne poprimi izgled gustog sirupa. Neka se sirup malo prohladi pa dodajte jabuke, cimet i griz i promešajte.

Preostalo testo razvaljajte na papiru za pečenje, preokrenite na nadev i odstranite papir. Pecite 20 minuta na 200 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 25-30 minuta. Ohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu pre posluživanja.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.