poslastica
DODAJTE 5 KAŠIKA OVOG SASTOJKA U KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Prave STARINSKE, naše BAKE otkrile TAJNU mekoće
Priprema je jednostavna, a jedan sastojak daje mekoću
Napravite starinske knedle sa šljivama i to baš onakve kakve naše bake spremaju.
Priprema je jednostavna, a jedan sastojak daje mekoću.
Sastojci:
Za testo:
400-500 g krompira
300-350 g brašna
50 g putera
2 jajeta
prstohvat soli
5 kašika griza
Za posip:
250 g prezli
80 g šećera
Priprema:
Krompir skuvajte, pa dok je vruć dodajte vanilin šećer, so i jaja. Izgnječite ga viljuškom da napravite pire. Zatim dodajte puter i mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Kada se krompir prohladi postepeno dodajte griz i brašno. Rukama umesite testo koje ne sme da se lepi za prste, ali treba da bude mekano. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i oblikujte loptice. Malo spoljoštite rukama, pa ubacite šljivu očišćenu šljuvu.
U vodu sipajte ulje i ostavite da provri, zatim smanjte temperaturu i ubacite knedle. Znaćete da su kuvane kada isplivaju na površinu.
Za to vreme u tiganj sipajte prezle i šećer, pa pržite dok ne dobiju rumenu boju. Knedle dobro uvaljate u ovu smesu, a kada se prohlade spremne su za jelo, prenosi Stil.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!