ZA RUČAK
ZAPAMTITE 1 CAKU ZA MUSAKU I STALNO ĆETE JE TAKO SPREMATI: Dodavanje JEDNE NAMIRNICE joj daje SOČNOST
Samo jedan sastojak menja ukus i daje sočnost
Sočnoj musaki retko ko može da odoli.
Ona se kod nas redovno jede, ali ovakav recept još niste isprobali.
Samo jedan sastojak menja ukus i daje sočnost.
Kažu da ako žena ne zna da napravi musaku, ne može da se uda.
Musaka je pravo tradicionalno jelo, a mnogima omiljen ručak koji vole i deca. Donosimo vam dobro proveren recept iskusne domaćice za još bolji ukus musake.
Potrebno je:
250 gr mlevenog mesa
1 glavica crnoga luka
Četiri čena belog luka
50 grama suve seckane slanine
Ulje
Mlevena paprika biber suvi začin
500 gr krompira
100 grama rendanog kačkavalja
2 jaja
100 ml. mleka
2 kasike kisele pavlake
Priprema:
Na krugove iseći krompir pa dodati malo ulja i promešati. Polovinu krompira poređati u podmazan pleh. Na ulju ispržiti iseckan crni luk i slaninu, a kad se isprži dodati navedene začine.
Polovinu krompira poređati, a neprženo mleveno meso staviti preko, pa dodati ispržen luk sa začinima preko toga i staviti drugi red kolutova krompira. Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeni C do 30 minuta. Izvaditi iz rerne, i preliti sa umućenim jajima u koja ste dodali pola rendanog kačkavalja, mleko i kiselu pavlaku.
Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu, te peći još 30 minuta da lepo zarumeni.
Od ove musake miriše cela kuća i tako je dobrog ukusa, da je morate probati obavezno. Prijatno!
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!